Gyümölcsök feldolgozása
Zöldségek feldolgozása
Sörfőző szett - 20 l
Sörfőző szett - 20 l

Sörfőző szett - 20 l


Cikkszám: SPESF20SZ
Márka: Speidel
Ár: Erre a termékre egyedi ajánlatot készítünk Önnek!

A 20 literes Speidel Braumeister (hobby) induló szett műszaki adatai 
 
Anyag: rozsdamentes acél 
Súly: 15 kg beépített kiemelő rúddal együtt, szállítási súlya 20 kg (kartonba csomagolva)
Fűtőspirál: 2000 Watt fűtési teljesítmény
Szivattyú: 23 Watt
Elektromos csatlakozás: 230 V
Térfogat: 20 liter kész sör (normál sör), mely kb. 25 liter sörlének felel meg
Magasság: 600 mm
Átmérő: 400 mm
Karton mérete: 740 x 600 x 610 mm
Vezérlés: teljesen automatikus vezérlés (hőmérséklet, idő, szivattyú)

A 20 literes Braumeister (hobby) induló szett részei:

  • 1x 20 literes Speidel Braumeister (hobby) sörfőző készülék
  • 1x Speidel sörlé hűtő a 20 literes Braumeister sörfőző készülékhez
  • 1x Speidel maláta daráló
  • 1x Speidel erjesztő tartály, 30 literes
  • 1x Speidel leeresztő csap az erjesztő tartályhoz
  • 1x Speidel kotyogó gumidugóval
  • 1x maláta adagoló kanál
  • 1x maláta csomag (kölni) 20 liter sör készítéséhez (tartalma: őröletlen maláta, komló, fajélesztő)

Minden Speidel Braumeister sörfőző berendezéshez ajándék DVD-t adunk, a sorfőzés történetéről és rejtelmeiről, könnyen elsajátítható gyakorlatáról.

Készítsen saját sört
 

Készítsen valódi, saját sört. Próbáljon ki olyan különlegességeket, melyeket akár csak hallomásból ismer. Ajándékozza meg ismerőseit, barátait saját készítésű sörével, kreáljon új sörfajtákat, melyekkel megkínálhatja vendégeit.

A Braumeister sörfőző gép segítségével egyszerre kb. 20, 50 vagy 200 liter sört készíthet el. A hozzáadott komló, maláta és víz, valamint a sörfőzés lépéseinek variálásával többek között búza, pilseni vagy barna sör is készíthető. A méretei miatt a két kisebb változat ideális otthoni sörfőző készülékként, akár az erkélyen, a kertben vagy a konyhában is üzemeltethető. Könnyen kezelhető, programozható sörfőző gép, mellyel a sörfőzés egy sikeres szórakozássá válik. A készülék elektronikájának a nyelve beállítható (angol, német, francia, spanyol).

Specialisták által kifejlesztett, szabadalmaztatott technika

A Speidel Braumeister készülék forradalmian egyszerűen és tisztán, cseppmentesen használható. A malátát nem keverőművel, hanem kíméletes módon, a víz átszivattyúzásával mossa ki. A főzés egyetlen készülékben zajlik le, és a betáplált program alapján a folyamat teljesen automatikusan zajlik. A Speidel Braumeister főzési módszerét a DE 101 50 395 B4 számú szabadalom védi. Német gyártású készülék.

A sörfőzés jogi háttere Magyarországon

A sör házi készítése kizárólag saját fogyasztásra, háztartásonként évi 1000 liter mennyiségig (ez napi 3 liter sört jelent), a NAV-hoz történő előzetes bejelentési kötelezettség mellett adómentes. Kisüzemek esetében a jövedéki biztosíték minimuma 2012-től a felére csökkent (500e Ft), a megbízható adósként nyilvántartott sörfőzők esetében pedig 250e Ft-tal is beéri a NAV. Ezen felül az adminisztratív kötelezettségek is jelentősen csökkentek.

A sörfőzés folyamata
 
Programozás

A készíteni kívánt sör receptjének megfelelően beprogramozzuk a programlépéseket. A sörfőző automatika bekapcsolásával elkezdődik a sörfőzési folyamat. A vezérlés lépésről lépésre vezeti a felhasználót az egyes munkafolyamatokon, és teljesen automatikusan elvégzi mind a négy főzési lépést.

Cefrézés

A recepttől és a hozzá tartozó módszertől függően először vizet kell a készülékbe tölteni, melyet 38°C-ra melegít. Belehelyezzük a malátázó hengert a szűrőbetétekkel egyetemben. A szűrőbetétek közé öntjük a malátát. Rögzítjük a hengert a kiemelő rúddal és a kengyellel.

Főzés

A szivattyú bekapcsolódásával keletkező vízforgás alaposan és kíméletesen mossa ki a keményítőt a malátából. A főzés négy lépése a programozásnak megfelelően – például a következők szerint – zajlik:

1. fázis: fehérje fázis - 55°C, kb. 5 perc
2. fázis: maltóz fázis - 63°C, kb. 30 perc
3. fázis: cukor fázis - 72°C, kb. 20 perc
4. fázis: cukor fázis - 78°C, kb.10 perc
 
Szűrés

A négy fázist követően hangjelzést ad a sörfőző készülék, ezt követi a szűrés. A szűrés igen egyszerű és gyors művelet: a malátázó hengert kell csupán kiemelni. Pár percig hagyjuk csepegni – esetleg némi vizet lehet önteni a malátára, ezzel tovább növelve a kihozatalt. A visszamaradt törkölyt állati takarmányként lehet hasznosítani.

Komlózás

A sörlevet 80 percen át főzzük a nyitott tetejű Speidel sörfőző készülékben, miközben többször komlót adunk hozzá. Az elpárolgó vizet friss vízzel pótolhatjuk. A Braumeister sörfőzőben lévő kiemelő rúd ekkor a mennyiség mérésére szolgál. A sörfőzési fázis végeztével ismét hangjelzést ad a készülék.

Erjesztés/érlelés

A komlózás után a sörlevet minél gyorsabban le kell hűteni a sörlé hűtővel (tartalmazza a starter szett) – illetve a Gastro méretű, 200 literes Braumeister esetében a dupla falú üst hűti le erjesztési hőmérsékletre. Fajélesztő hozzáadását követően egy megfelelően nagy méretű tartályban (tartalmazza a starter szett) erjesztjük meg a sört. Több hetes erjesztést követően palackokba vagy sörös hordóba (vásárolható tartozék) fejtjük át.