LEÍRÁS
Az aranymetszés arányait követő tojásformában végzett biodinamikus erjesztés és tárolás során a bor, a must és a sör szabadon mozoghat a sarkok és élek nélküli tartályban. A tojásformának köszönhetően az erjedés kíméletesebb, a termék pedig jobban megőrizi az aromákat.
A tojásban történő erjesztés ősi módszer, már az ókorban is érlelték a bort tojásformájú amfórákban. Miután a borászatban az elmúlt években sikeresen bevált a betonból készített erjesztőtartály, a SPEIDEL megalkotta az élelmiszerbarát PE műanyagból készült erjesztő tojást.
ELŐNYÖK
FELSZERELTSÉG
A tartályhoz szükséges 2 db golyóscsap és kotyogó külön megvásárolható!
Műszaki adatok |
|||
Űrtartalom: |
60 liter |
250 liter |
600 liter |
Magasság: |
79 cm |
76 cm |
157 cm |
Szélesség: |
48 cmm |
21 cm |
103 cm |
Súly: |
8 kg |
21 kg |
42 kg |